Goed gereedschap hangt onder een platte buik

Je kan hieronder de video bekijken of de tekst lezen.

En hangt niet onder een afdakje. Goed gereedschap laat je zien, vol in het zicht. Om gelijk een hele slechte vergelijking te maken; je zet niet je lambo alleen in de garage, je wilt er mee rijden, in goed en slecht weer. Je wilt hem testen, er mee showen en ervan genieten. Dat gaat niet als je hem alleen in de garage laat staan. Het zelfde geld voor je gereedschap laat het zien dankzij die platte buik.

Genoeg met die slechte metafoor. Mannen en hun buik. Een haat liefde verhouding, toch?

Niet voor niets worden goden afgebeeld met goddelijke lichamen, gespierd, sterk en afgetraind. Dit is namelijk wat de man is als hij goed voor zichzelf zorgt. Een hoog vetpercentage en dus een buik is niets anders dan een Westerse welvaart die de verkeerde kan op slaat.

Deze hebzucht en veel vraat zit alleen diep in onze DNA. Ons schaarste denken is een stuk uit de geschiedenis die wij niet kunnen wegdenken. Het is wie wij zijn en toch hebben wij hier andere keuzes in te maken. De economische groei en welvaart heeft ervoor gezorgd dat er altijd overal en genoeg te eten is.

Hierdoor komen onze hormonen in de problemen. Deze signaal stoffen zijn nog niet mee geëvolueerd. De snelheid waarmee onze leefstijl is verandert ligt vele duizenden jaren voor op onze hormonen systeem.

Met voor de man een groot probleem

De buikjes samenleving

Zoals ik al zei in onze huidige samenleving waar overvloed een synoniem voor is gaat het mis onze hormonen. Met name het hormoon testosteron. Het is een hormoon dat enorm gevoelig is voor verandering. zowel positief als negatief.

Laat ik blijven bij het voorbeeld van het buikje waar mannen een haat liefde verhouding mee hebben. Door overvloed aan eten en een gebrek aan beweging. Wordt de energie die je eet opgeslagen als vet. Dit komt omdat onze lichaam nog denkt in schaarste. Dus alles wat ik nu binnen kan krijgen sla ik op voor als er mindere tijden aan komen.

Deze verhoogde vetpercentage door opslag heeft een positief effect op het enzym aromatase. Dat het testosteron in ons lichaam omzet in oestrogeen. Dat voor ons mannen een nog dikker wordend effect heeft. Wat resultaat in een vicieuze cirkel waar je niet uit kan stappen.  Daarbij komt ook nog is dat de voedingsindustrie het voor elkaar heeft dat zij ‘de code’ hebben gekraakt waardoor wij nog meer eten.

Is er een oplossing voor je pens.

JA! Zorg dat je dat afdakje verliest, is het simpele en korte antwoord. Want het brengt ontzettend veel voordelen als jij een goed vetpercentage hebt. Veel meer dan alleen een zicht op je gereedschap of een gezond testosteron gehalte en daarmee een goede vitaliteit. Een gezond vetpercentage houdt ook je andere hormonen in het gareel. Zoals je honger en verzadiginshormenen

 • Ghreline: een hormoon dat wordt gemaakt in de maagwand. Als je maag leeg is wordt deze stof afgegeven en getransporteerd naar de hypothalamus. Hierdoor krijg je een honger gevoel. Dit hormoon is de enige die de functie van hongergevoel/ voedingsinname bevorderd. Ook wordt je door aanwezigheid van ghreline minder gevoelig voor insuline waardoor je nog meer honger krijgt.
 • Leptine: is de tegenhanger van ghreline. Dit hormoon remt de eetlust. En wordt geproduceerd in onze vetcellen. Als vetweefsel toeneemt dan zal er ook meer leptine worden gemaakt waardoor je minder gaat eten. Erg handig om een vitaal lijf te creëeren.

Onze huidige leefstijl zorgt dat deze hormonen compleet uit balans zijn en niet meer doen wat ze moeten doen. Onze lichaamscellen worden resistent voor de werking van deze hormonen en hierdoor verliezen zij hun kracht.

Maar wat moet je doen voor dit effect?
 • Ga sporten
 • eet veel groenten
 • krijg genoeg vet binnen
 • eet eiwitten
 • minder koolhydraten
 • verminder stress / slaap optimalisatie.

De platte buik – lijst een herkenbare lijst toch?

Dit is het standaard advies wat iedereen je geeft. Maar nu praktisch wat ga je doen. Hoeveel ga je doen? Hoe ga je dat doen en wat heb je nodig.

 1. Een persoonlijk plan
  • speciaal gemaakt voor jouw situatie want jij bent anders dan ik en jij ben anders dan die groede vriend die je vraagt om straks een biertje te doen in de kroeg. Dit speciale plan creëer je door onderzoek te doen op basis van bloed-, speekseltesten en uitgebreide anamnese (intake). Hierdoor weer je waardoor het komt dat jij je zo voelt en waardoor je buik niet plat is zoals je dat wel graag wil zien.
 2. Train je gek 
  • Ga krachttrainen en doe dit voor maximale 4o minuten. Daarna piekt namelijk je cortisol (stresshormoon) waardoor testosteron aanmaak afneemt. Deel je trainingsschema het volgende in;
   • 40-70 seconde werken (hier ben je aan het bewegen.
   • 40 seconde rust
   • Doe vooral de grote spiergroepen of compound oefening waarbij jij je hele lichaam aan het werk zet
    (Er komt nog een specifieke blog over hoe jij jou trainingsschema kan optimaliseren.)
 3. Sla af en toe een maaltijd over
  • Dit geeft het lichaam de uitdaging om beter om te gaan met de hormonen die van invloed zijn op onze vet opslag, insuline, cortisol leptine/gherline en het LH hormoon dat zorgt voor de testosteron productie. 2x per week intaermittet fasting is een goede richting om op te gaan. Hoe doe je dit bijvoorbeeld door de 16:8 regel. Je laatste maaltijd is om 18:00, 16 uur later eet je pas weer, dat is om 10:00 de volgende dag.

Dus werk die buik weg! Ga voor een platte buik en zorg dat je gereedschap in het zicht hangt

Wat die platte buik heeft vele voordelen,  van gezondheid tot aantrekkingskracht.

Wil je aan de slag voor een platte buik? Download dan de gratis checklist met 5 buitengewoon simpele acties om je testosteron te boosten.

Wil je gelijk aan de slag met het onderzoek voor een persoonlijk plan? Vraag dan jou Testo-Assessment aan. Dan gaan wij 60 minuten samen kijken waar voor jouw de meeste winst te behalen is. Om vervolgens een plan te maken hoe jij dit voor elkaar gaat krijgen.

Genoeg om te doen. Tijd om aan de slag te gaan!

Deel deze post met vrienden

Dit wil je niet.

Mijn mails zijn de basis voor Vitaal Leiderschap en staan bom vol praktische kennis, pijnlijke eye-openers en zijn anti-therapeutisch.

*Je kunt je altijd met 1 klik uitschrijven, als je te gezond wordt.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.