Zie je de verlamming niet meer zitten, Sta dan op!

Alleen door te bewegen kom je ergens anders. Dus als je blijft zitten gebeurt er niets.
Het niet meer zien zitten is een teken dat je bezig bent met dwalen in je eigen gedachten. Want gedachten geven altijd een richting aan. Toekomst of verleden. Je gedachte laat altijd iets zien waar je mee moet dealen en het is aan jouw om dat dan ook te doen. Als je dan toch blijft zitten doe je dat op meerdere manieren blijven zitten. Verlamd of in gedachten gezonken. Beide hebben de uitkomst dat je zelden tot nooit de juiste kant op gaat.
Ons brein heeft een intens grote voorkeur voor doemdenken, waardoor we verlammen of zinken in gedachte. Het positief tegenovergestelde is actie, doen en bijsturen waar nodig.

Eerst de actie dan de evaluatie! Dit in plaats van omgekeerd, overdenken en dan pas handelen want dan gaat je brein met je toffe idee aan de haal. Resultaat je staat dan weer binnen de kortste keren met die vuilniszak met je gouden idee bij de prullenbak.

 

START. STA OP. BEWEEG.

 

Nu kan het zo zijn dat het je het nog lastig vind om op te staan. Wellicht is het spannend omdat je niet weet wat er gebeurt als je daadwerkelijke gaat. Een mooi moment van realisatie gebeurde bij mij in de film ‘The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring’. Helemaal aan het begin van het verhaal gebeuren er twee dingen die dit teweeg brachten. Bilbo Baggings verdwijnt doordat hij de Ring om doet en hierdoor onzichtbaar wordt. Een mooi voorbeeld van durf te gaan, durf iets te doen wat niemand doet of kan.

Durf de stap te zettenĀ 

Maar het mooiste voorbeeld van op te durven staan en ook daadwerkelijk het pad te bewandelen wat hoort bij de keuze die je gemaakt hebt. Is dat van het vertrek van Frodo en Sam uit de Grouw (The Shire). Als je de film gezien hebt weet je wat ik bedoel. Ze lopen het dorp uit met een rugtas met belangrijke spullen en een opgeheven hoofd. Ze lopen over prachtige heuvels en door velden met hoog gras en mais. Tot dat Sam stopt met lopen en de verlamming toeslaat en het volgende zegt; “This is it, if I take one more step. It will be the farthest away form home I have every been.” , en na de ondersteunende woorden van Frodo zet Sam dan die ene stap. Hij gaat het onbekende tegemoet zonder te weten wat hem te wachten staat.

Na 3 films, een lange tocht in de wildernis om de ring te vernietigen, komen ze terug in Grouw. Die ene stap die Sam deed aan de rand van zijn dorp, vergroten zijn wereld enorm.

Mijn punt is. Zet de stap. Leef. Ervaar en geniet.

Achter die ene stap zit zoveel meer dan, die ene stap op zich zelf doet lijken. Achter die ene stap gaat van alles schuil, van kracht, vertrouwen tot de gedachte dat het mogelijk is wat je wil gaan doen. Die stap laat je leven. De stap in het onbekende is de stap naar groei, kennis, ontwikkelingen, ervaringen en het gevoel van vrijheid.

WAT HOUDT JE TEGEN

Want de vrijheid ervaar je niet als je thuis op de bank zit te Netflixen. Dat is, als je het doet vanuit een oud patroon, overlevingsgedrag wat correspondeert met verlamming en/of vluchten.

Hoe kan het dat Netflix kijken een vorm van verlamming of vluchten is? Als je dit doet om de realiteit te vergeten, niet te denken over datgene wat je eigenlijk zou moeten doen. Steek je je kop in het zand. Speel je verstoppertje met de acties die je eigenlijk verder brengen. Zolang jij ervoor kiest om op de bank opgeslokt te worden door de zoveelste series te starten, leg je het resultaat buiten jezelf neer en heb je geen controle over de uitkomst van je leven.

Je protocol…

Het overlevingsprotocol wat dan wordt afgespeeld is er om jou letterlijk in leven te houden. Daar kiest het lichaam altijd voor, overleven. Buiten de gebaande paden stappen is potentieel gevaar. Vroeger was bijvoorbeeld een nog niet bekende plant eten al een vergroting van de kans om dood te gaan. Je kan je afvragen of dit protocol voor ons nog geld in de huidige maatschappij. Waar de kansen om letterlijk dood te gaan door een verkeerde stap te zetten nihil is, praktisch 0. We leven in een maatschappij waar we ontzettend kunnen experimenteren omdat er veel opvang netten zijn waar we zacht kunnen landen mocht het nodig zijn. De verlamming is dus niet nodig.

Dus ik wil je uitnodigen om op te staan.

  • Te gaan staan voor datgene wat jij wil.
  • Te gaan staan resultaat in je leven.
  • Te gaan staan om je kop uit het zand te halen.

Ik wil je uitnodigen die ene stap te zetten die je al zolang eigenlijk al wil maken. Die stap te zetten weg van de prullenbak me je gouden idee en de stap te zetten in de richting van het onbekende. De stap die Sam zoveel bracht (he got the girl at the end????). Stap uit die verlamming en sta op.

 

KICKSTART DIE EERSTE STAP

Om je te helpen helder te krijgen wat je nu kan doen voor die stap en je een gevoel van zelfvertrouwen te geven dat slagen de enige optie is. Adviseer ik je in te stappen in het online Kickstart Programma. In dit programma neem ik je stap voor stap mee in naar concrete acties om op te staan. Je gaat een verdiepend inzicht krijgen in wie je bent en waar je naar toe wilt, zodat je ontspannen en met duidelijke visie kan genieten van de pad dat voor je ligt.

Kickstart Online Programma

Succes met het zetten van DE STAP.

Paul

Deel deze post met vrienden

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op email
Deel op whatsapp

Dit wil je niet.

Mijn mails zijn de basis voor vitale mannelijkheid en staan bom vol praktische kennis, pijnlijke eye-openers en zijn anti-therapeutisch.

*Je kunt je altijd met 1 klik uitschrijven, als je te gezond wordt.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top