Gerichte acties, wordt de scherpschutter van je leven

Gerichte acties lijdt tot het gewenste resultaat, wordt de scherpschutter van je leven

Gericht te werk gaan door op scherp te schieten. Het leven is als de jacht. Hoe beter je richt op je doel hoe groter de kans is dat je het ook raakt. Om die reden leiden ze in het leger mensen op om tot snipper, scherpschutter. Eenheden in die speciaal getraind zijn om een specifiek doel te raken vanaf enorme afstanden. Dit doen ze door samen te werken met de elementen van de natuur, de afstand, de luchtweerstand, de wind, de zwaartekracht en zelfs met de kromming van de aarde. Het heeft dus geen zin om met hagel te schieten. Want dan raak je alles om je heen behalve je doel. En al helemaal niet op lange afstanden. Gerichte acties geven het resultaat dat je wilt.

Dit zelfde principe kan je toepassen op in je eigen leven. Als jij je richt op wat echt belangrijk is, dan zal jij je doel zeker raken. Het ligt natuurlijk aan hoe groot jouw levensdoel of droom is hoe lang je er over doet om het te behalen.

Stel jezelf is de volgende vraag en neem is rustig de tijd om tot een antwoord te komen:
“richt jij gericht, en schiet je op scherp? of haal jij de handel over en hoop je maar dat het goed gaat?”

En wat is je antwoord?….

Waarschijnlijk net als de meeste mensen in Nederland doe jij niet precies dat wat je zou moeten doen om gericht te handelen in de richten van je doel of droom. Reden… de doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ mentaliteit. Steek je hooft niet boven het maaiveld, dan val je op. Dan vinden ze wat van je en zal je raar aangekeken worden of daar is echt geen geld mee te verdienen. Herkenbaar? Vast wel want ik ken niemand waar dit niet eerder tegen is gezegd als terwijl hij zijn droom of doel najaagde.

Toch is het zo dat als jij wel je droom na jaagt je een veel gelukkiger leven leidt. Want je doet tenslotte iets wat je passie is, waar je hart sneller van gaat kloppen en waardoor je zin hebt in elke dag die komen gaat. Waarom zou je dan niet de winnende principes van de scherpschutters gebruiken om dit voor elkaar te krijgen. Door scherp te stellen waar jij je op te richten hebt. Zodat je jouw doel raak in het centrum van de roos. Bekijk jouw leven door het vizier van je leven. Lettend op de elementen die jouw leven vormgeven.

Het Mankracht Target

Helpt jouw om te zien waar jij nog niet in het hart van het vizier schiet en waar jij je daarbij op te richten hebt. Het Target is opgedeeld uit 4 assen en elke as staat symbool voor een van de Mankracht Elementen. De Elementen zijn Mindset (je gedachten), je gezondheid (fysiek en mentaal), je relaties (met jezelf en de ander) en zingeving (heb je een missie of doel in het leven). Als je ‘uit het lood’ gaat op een van deze assen heeft dit impact op de kwaliteit van je leven.

Hoe dan, denk je misschien.
Als jouw gezondheid verre van optimaal is, wordt je tegengehouden om deel te nemen aan het leven. Want als jij je lichaam niet kan voortbewegen kan je niet spelen met je kinderen. Je ski-vakantie die je zo graag wil maken houd ook op want je knieën kunnen het niet aan. Of een laag energie niveau remt je af om volle bak te gaan voor je bedrijf. Dan kan je mindset, de kwaliteit van je relaties of je passie voor je onderneming nog zo groot zijn. Als je lichaam ermee ophoudt ben je klaar. Uitgespeeld, knock-out of KO.

Het zelfde geld voor je relaties. Als de kwaliteit van je sociale omgeving slecht is. Je niet kan verbinden met andere omdat je drukt bent of in je eigen bubbel leeft. Met wie deel jij dan de mooie momenten in het leven delen, je successen of die prachtige zonsondergang op vakantie terwijl je in je eentje afgetraind en met een groente smoothie op je strandbedje ligt. Juist, met niemand.

Het komt elke keer weer terug op de gerichte acties die jij doet voor het resultaat dat je wilt bereiken

Van scheefschutter naar scherpschutter

Als jij de kwaliteit van je leven wil optimaliseren dan is het zaak dat je met scherp schiet. Gerichte acties voor datgene wat echt belangrijk is. Het centrum van je Mankracht Target. Waar je verbonden bent met je Hart, Kern & Lichaam. Want doordat je op één of meerdere assen niet in raakt ontstaat er chaos, verkramping en ervaar je beperkingen, zelf opgelegd of door andere. Je miste voor de zoveelste keer de verjaardag van neefje omdat je meeting had. Of je moet weer een insuline spuit zetten omdat je te veel hebt zitten vreten. Je bent zo’n doemdenker dat nergens kan genieten van het succes wat je hebt behaald.

Het target geeft jouw het inzicht in waar jij je op te richten hebt om de kwaliteit van je leven te verbeteren. Leven vanuit flow, gevend wat jij te bieden hebt en ontvangend van de andere wat jij nodig hebt. Vrij van de opgelegde beperkingen en chaos.

Als jij je gaat richten op dat wat jou nu tegenhoudt kan je er alleen maar beter uitkomen. Je lost datgene op wat je blokkeert.

Als jij meer wilt weten over het Mankracht Target(wiel) / Testo-Assessment dan kan je dat vinden bij stap 2 hieronder.

En aankomende vrijdag komt er een podcast online dat gaat over dit ontwerp. Doe jij wat je te doen hebt. Schiet je op scherp of met hagel en welke gerichte acties zijn heb jij nu te nemen.

Zet de volgende stappen voor gerichte acties

Stap 1: Eerste inzicht in je MankrachtElementen

Download hier de checklist “Boost je testosteron” >>

Stap 2: Mankracht Target/ Testo-Assessment sessie

35 minuten 1:1 contact, inzicht en concreet advies van mij op jouw hulpvraag >>

Stap 4: Vitaal Meesterschap 100 dagen traject

Ga in gesprek voor een op maat gemaakte traject voor echte transformatie >>

Deel deze post met vrienden

Dit wil je niet.

Mijn mails zijn de basis voor Vitaal Leiderschap en staan bom vol praktische kennis, pijnlijke eye-openers en zijn anti-therapeutisch.

*Je kunt je altijd met 1 klik uitschrijven, als je te gezond wordt.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.