De Gezondheidsbankrekening, hoe wordt je miljonair?

De Gezondheidsbankrekening, hoe wordt je miljonair?
Wie wil dat nou niet, maar waar komt jouw gezondheid vandaan? en hoe wordt je dan miljonair? Op het moment dat jij als persoon op deze wereld werd gezet heb jij jouw meest belangrijke ‘bankrekening’ al geopend en aangesproken. Maar door wie is er ‘geld’ gestort op deze rekening zodat jij er gebruik van kan maken? Juist: je ouders! Jouw gezondheid heb je te danken aan je ouders en wat zij wel en niet hebben gedaan om hun gezondheid te optimaliseren.

Je vader en moeder hebben hun leven geleefd zoals zij dachten dat goed was. De keuzes die zij gemaakt hebben zijn van cruciaal belang geweest voor jouw genen en ander erfelijk materiaal. Hebben je ouders gerookt, veel gedronken, in een onhygiënische omgeving geleefd, schadelijke stoffen ingeademd of onvoldoende gesport voordat jij geboren werd? Dan hebben zij enorm veel geld opgenomen en niet bijgestort van/op hun gezondheidsbankrekening. Dit is doorgegeven aan jou. Het is een simpele rekenformule M + V = K.

 

Gezondheidsbankrekening Moeder + gezondheidsbankrekening Vader = gezondheidsbankrekening Kind

 

Betaal je shit niet met je gezondheid

Jouw ouders hebben ‘geld’ gestort op jouw rekening zodat jij de rekeningen kan betalen die het leven je geeft. Je kan alles ‘kopen’. Echter, alles heeft zijn prijs in het leven: roken, drinken, niet sporten, ongezonde leefstijl, slechte voeding, negatieve mindset, uitlaatgassen, stress etc. Je ouders (maar ook vrienden, kennissen, partners etc.) nemen ook geld op van jouw rekening door bijv. geen liefde te uiten, geen veiligheid te bieden, te verwaarlozen of andere life events die in jouw leven spelen of hebben gespeeld. De vraag aan jou: hoe belangrijk is jouw gezondheidsbankrekening en het saldo wat er opstaat? Enorm belangrijk! Kan je rood staan op jouw bankrekening? Ja, je kan rood staan maar is dat iets wat je wilt?

Het ontwikkelen van bijvoorbeeld (chronische) ziekte, zowel lichamelijk als mentaal, is niks anders dan rood staan op jouw bankrekening. Je kan niet met een negatief saldo maar dingen blijven kopen. Je moet de rekeningen dan op een andere manier betalen: je betaalt met je gezondheid!

Gelukkig kan jij je saldo opwaarderen

als je merkt dat je saldo bijna op is en je klachten krijgt, bijv. dat je geregeld ziek bent of dat je gezondheid zo is verwaarloosd dat je al rood staat. Wil je graag een spaarrekening openen waardoor je ervoor zorgt dat je altijd een mooi credit op je bankrekening hebt staan? Dat als je bepaalde dingen moet kopen je ook voldoende saldo hebt om het te kopen? Wat kan jij doen om jouw saldo aan te vullen, of een spaarrekening te openen?

Wat kan je doen om te sparen

 • gezonde leefstijl
 • gezonde voeding
 • sporten
 • stress reductie
 • mindfulness
 • meditatie
 • relaties herstellen
 • positiviteit in je leven
 • gebruik van voedingssupplementen
 • de natuur in
 • jezelf zijn
 • dankbaar zijn
 • omringen met liefdevolle mensen
 • liefde vol leven

De Gezondheidsbankrekening, hoe wordt je miljonair? Open een spaarrekening maak daarvoor gelijk een afspraak. Klik hier.

Onderzoek en pak je winst

Onderzoek je ouders! Wat voor werk hebben zij gedaan? Op welke manier zijn zij geboren, hoe was hun jeugd over het algemeen, mentaal en fysiek? Welke voedingspatroon hebben je ouders aangehouden voor dat zij jouw ouders werden? Hoe was de gezondheidsgeschiedenis van hun ouders? Hebben zij gerookt? Dronken zij veel? Sporten zij voldoende? Etc. onderzoek zoveel mogelijk en maak de balans op. Zorg dat je dat in kaart krijgt dat wat van belang is. Ga het gesprek aan en kom achter deze informatie

Jouw geschiedenis en toekomst
Je weet nu hoe je ouders hebben geleefd voor dat jij geboren werd. Kijk nu naar je eigen leven tot nu toe. Maak een lijst met saldoboosters en saldoslopers. In hoeverre is deze lijst in positief of negatief gestemd. Wat doe jij om je gezondheid te boosten of ben je juist bezig met tekorten creëren. Waar is voor jou eerst of meeste winst te behalen.

Als je die lijst hebt gemaakt weet je dat jouw saldo constant aan verandering onderhevig is. Maar wat zijn de waarde van deze plussen en minnen? Is dit wel in iets tastbaars te vertalen? Een uurtje fitness is dat een storting van 10 ‘gezondheidseuro’s’ of zijn het er 100? Of is het misschien dat dit uur fitness zo intensief is voor jou dat het een storing kent van 50 gezondheidseuro’s? Het verschil tussen hoe iemand in het leven staat maakt of het een grote of  een kleine storting of opname is.

Een schreeuwde manager of die vervelende klant met een springende ader op zijn voorhoofd die jou aanwijst kan een opname van luttele euro’s zijn. als je iemand bent die  het naast zich neerlegt. Maar voor iemand die een laag eigenwaarde heeft en daardoor onzeker is kan het een plundering zijn van duizenden euro’s vanwege de stress die het met zich mee brengt.

hoe ziet de formule eruit?

Saldo = (O+S) – (L+M)
Jouw saldo = (ouders + sparen) – (lichamelijke stress + mentale stress)

Stress is de dief die van je steelt

Lichamelijk en Mentale stress zijn slopers als het gaat om levenskwaliteit. Het reduceren van deze stressoren heeft dan ook een hoge prioriteit. Hoe minder last jij hebt van die vervelende klant, de druk van het werk of familie hoe beter. Heb jij een positieve mindset en ga jij met frisse moed alles aan en regel jij je zakjes zoals jij het wil. Dan is jouw mentale stress aanzienlijk minder en daardoor gunstiger dan dat jij beren op de weg ziet. De mentale stress is vaak makkelijker je vinger op te leggen maar nog niet zo makkelijk om aan te pakken. Dit is 180 graden anders als het gaat om lichamelijk stress.

Lichamelijke stress is namelijk minder makkelijk in te schatten maar wel effectiever aan te pakken. Zo kan sporten zowel een stress belasting geven als ontspanning, die dubbele cheeseburger kan je een gelukkig gevoel geven maar funest voor je darmen en daarmee je gezondheid. Om die reden is het belang om deze stress goed in kaart te brengen enorm groot. Als jij je stress kan reduceren behaal je optimale winsten.

Soorten stress zijn: negatief gedrag, ongezond eten, druk op werk en privé, mentale instabiliteit, negatieve mindset, relatie problemen, geen doel hebben in je leven, te korten in vitamine en mineralen etc. het zijn er ontzettend veel.

Zo wordt je miljonair…

 

 • investeer in jezelf, mentaal en lichamelijk.
 • voed je met kwaliteitsproducten denk bijvoorbeeld aan de 10 gouden regels.
 • de juiste supplementen als dat nodig is.
 • Sport
 • ontspan
 • elimineer zoveel mogelijk de stress uit je leven
 • bouw aan toffe relaties
 • leer van je fout
 • optimaliseer je slaap

????????De Gezondheidsbankrekening, hoe wordt je miljonair? klik daarvoor op de link hieronder????????
(ook voor niet ondernemers)

https://paulfolmer.nl/health-coach/

De Gezondheidsbankrekening, hoe wordt je miljonair? is ook als podcast te luisteren klik daarvoor hier. Dit was de eerst podcast die ik opnam voor de ‘Ontketen Jezelf Podcast’.

Deel deze post met vrienden

Dit wil je niet.

Mijn mails zijn de basis voor Vitaal Leiderschap en staan bom vol praktische kennis, pijnlijke eye-openers en zijn anti-therapeutisch.

*Je kunt je altijd met 1 klik uitschrijven, als je te gezond wordt.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.