MISLUKKING de 13 grootste en uiteindelijk de oplossing

Oorzaken van mislukking en hoe op te lossen?

Om jezelf te kunnen transformeren en ontketen heb je een stappenplan nodig of een routekaart die je helpt de juiste koers van te houden en voort te zetten. Het tegenovergestelde van het succes wat je nastreef is/zijn mislukking(en). Het beeld dat we hebben van een mislukking is negatief en onprettig dat is ook de reden dat we er zo min mogelijk willen hebben. Aan de andere kant kunnen we er heel veel van leren, zolang we dat maar inzien. Mislukking en succes zijn elkaars tegenovergestelde en komen beide voort uit het zelfde, jouw gedachte en jouw gedrag. Het is aan jouw aan welke gedachte jij toelaat en welk gedrag daaruit voortkomt. Je hebt zelf jouw succes of mislukking in de hand. Zo zijn er de 13 meest voorkomende oorzaken van mislukking die er voor zorgen dat jij je gezondheid niet kan ontketenen en transformeren. Als je deze kent en jezelf hier spiegelt kan je mislukking in deze vormen al deels voor zijn.

“Limitations live only in our minds. But if we use our imaginations, our possibilities become limitless”

– Jamie Paolinetti –

 

Mislukking #1

Gebrek aan een vastomlijnd doel

Bij het ontbreken van een concreet doel dwaal je doelloos rond in ‘IK WIL’. De meeste mensen zijn niet bewust bezig met het behalen van hun doelen of hebben geen doel. De volgende stappen ‘IK DURF & IK DOE’ blijven uit. Het maakt niet uit of die doelen nu groot of klein zijn, zolang het niet concreet is heb je ook geen motivatie om gericht en zorgvuldig er aan te werken. Er bestaat een grote kans dat je hierdoor ook niet je doel gaat halen.

Mislukking #2

Uitstel

Uitstel is een van de meest voorkomende oorzaken van mislukking. De vraag is waarom stel je het uit, wat houdt je tegen, of wie? Ieder mens heeft last van uitstel gedrag en dat is omdat verandering gevaarlijk kan zijn, althans zo was het lang geleden. Toen de kans groot dat verandering in gedrag of omgeving dodelijk was. Gelukkig is dat niet meer het geval en mag je leren uit die verandering. Een ander punt van uitstel is dat mensen wachten op het perfecte moment om te beginnen. Dit perfecte moment bestaat niet, werk vanaf het punt waar je bent en met de kennis en capaciteiten die je hebt. Als je start ben je onderweg en nieuwe kansen en vaardigheden zullen zich aandienen.

Mislukking #3

Denken in beperkingen

Je bent je eigen limiet. Dat betekent dat jouw gedachten zowel het startpunt als het eind station zijn. De groei en ontwikkeling die je zoekt zullen zich niet aandienen als je binnen je comfortzone blijft. Als je de fictieve beperkingen die je jezelf op heb gelegd los laat en door de poort van ‘pijn’ durft te gaan stap je uit die comfortzone. Wat achter de poort ligt is de kracht en de mogelijkheid om te groeien en te transformeren. Je gedachte zal werkelijkheid worden. Als je denkt dat het mogelijk is, zal het ook mogelijk zijn, als je denkt dat iets onmogelijk is zal het ook zo zijn. Wees wel bewust van het feit dat je overtuigd bent van dat wat je denkt en je niet laat leiden.

Mislukking #4

Angst

Angst is een emotie die je overvalt op het moment dat je niet instaat bent weerstand te bieden, het komt vaak voor in een moment van mentale zwakte. De emotie angst is eigenlijk een spiegel die ons wordt voorgehouden en ons wil vertellen dat je doel onvoldoende concreet en helder is. Als je écht weet wat je doel is, hoe je daar gaat komen en hoe het er uitziet als je dit behaald hebt, kan je geen angst kennen. Angst is een perceptie van gebrek aan helderheid. Je kan niet de koers bepalen naar je doel als je je doel niet weet. Je dwaalt rond in je eigen mist en dat wordt gespiegeld in de vorm van angst.

Mislukking #5

Gebrek aan eigenwaarde

Mensen met een gebrek of laag eigenwaarde hebben vaak last van meerdere oorzaken van mislukking. Te weinig of geen focus, geen zelfdiscipline en of doorzettingsvermogen, denken in beperkingen, ervaren angst en stellen graag uit. Mensen met een laag eigenwaarde kunnen zichzelf ziet op waarde schatte, dus blijven ze in hun oude patroon hangen, ongezond en met een gevoel van benadeeld te zijn.

Heb je een gebrek aan eigenwaarde, grote kans dat je ook weinig zelfvertrouwen hebt. Twijfelen en geen keuzes durven maken zorgen ervoor dat je stil blijft staan. De keuzes die jij maakt zullen de start zijn van de route die jij bewandeld om jouw leven te ontketenen. Elke keuze is goed, zolang jij er maar van leert en verder komt. Er is geen goed of fout, alleen doen en ervaren. Ons eigenwaarde is ons hele leven lang getriggerd door dat wat andere vonden, voelde en genoodzaakt achten dit te vermelden. We mogen dit los laten waardoor we kunnen groeien.

Mislukking #6

Gebrek aan kennis

Onvolledige en onjuiste informatie die je tot je beschikken hebt lijdt tot een gebrek een de juiste kennis. Kennis is, mitst toegepast, van grote waard. Als je jouw kennis op pijl hebt en dit ook toepast in je leven ben je instaat om kennis tastbaar te maken. tastbare kennis is een realiseerbaar doel, wat als bereikt is of waar aan gewerkt wordt. Om jezelf van meer kennis te voorzien is het van belang dat je blijft onderzoeken welke methodes er zijn en welke invloed dit heeft. Je kan deze kennis extern verkrijgen of jezelf eigen maken. Bij een gebrek aan kennis, blijf je vast zitten in je eigen vast patronen die de huidige situatie hebben gecreëerd.

Mislukking #7

Geen gerichte actie

Om jouw doel(en) te behalen is er actie nodig. De geleverde actie moet gericht zijn om toe te werken naar jouw ontketening. Elke keuze die je maakt heeft invloed om dit proces. Helderheid en concreet weten wat je wilt is hiervoor essentieel, anders is gerichte actie onmogelijk. Zolang jouw doel niet volledig helder en concreet is de kans aanzienlijk dat je, je laat leiden door andere. Vaak worden deze mensen ook geleid door hun eigen belangen en zullen jouw dat bieden waardoor jij tevreden bent bij dat wat er nu is. Er wordt een comfortzone gecreëerd voor jouw. Door zelf de controle over je leven te nemen kom je uit het gecreëerde comfort van wat de ander zegt dat je moet doen. Dit ‘comfort’ is een illusie die jouw voor de gek houd zodat jij niet hoeft te veranderen. Gerichte actie blijft dus uit omdat er al een ‘oplossing’ geboden word.

Mislukking #8

Gebrek aan zelfdiscipline

Discipline is een kwestie van zelfbeheersing. Zelfdicipline houd in dat we onze negatieve eigenschappen onder controle hebben. Voordat je doelen kan realiseren moeten de omstandigheden waarin je dit wilt bereiken onder controle zijn. Het start punt hiervan is dat jij jezelf onder controle hebt. Selfcontrole of zelfbeheersing is een van de moeilijkste eigenschappen die je moet beheersen. Wanneer jij geen leiding over jezelf kan hebben en je laat leiden door willekeurigheid is de innerlijke kracht afwezig die noodzakelijk is voor verandering. Kan jij jezelf aankijken in de spiegel en zeggen dat jij jezelf onder controle hebt?

Mislukking #9

Gebrek aan doorzettingsvermogen

Al het begin is makkelijk, het is de moeilijkheid om door te gaan wanneer het tegen zit. Bij het kleinste gevoel van mislukking zijn mensen vaak geneigd om op te geven. Het gevoel van succes over iets wat behaald is zal dan ook uitblijven waardoor de eigenwaarde een deuk oploopt. Juist als de wilskracht en het doorzettingsvermogen worden aangesproken zal het gewenste doel behaald worden. De krachtbron zit in jezelf, een intens verlangen tot je doel in combinatie met volharding geeft een winnaars energie die niet te stoppen is.

Mislukking #10

Gebrek aan focus

Als je veel dingen wilt veranderen is het belangrijk dat je je bezighoudt behapbare onderdelen. Als je bezig bent om vele uiteenlopende onderdelen raak je het overzicht kwijt. Hoe meer ideeën je hebt of het groter het aantal doelen is dat je wilt realiseren des te kleine de kans dat het ook daadwerkelijk lukt. Spreiden bied geen garantie dat je ook op alle vlakken zult slagen. Hoe meer je spreid hoe groter de twijfel is die je uitstraalt en gerichte actie ook uitblijft. Houdt je bezig met 1, maximaal 3, doel(len) zo is je focus groter en je slagingskans groter.

Mislukking #11

Onvoldoende zelfliefde

Wie niet van zichzelf houd, zal niet instaat zijn om ook alles voor zichzelf te doen. zelfliefde wordt vaak gezien als egoïstisch maar is dat wel reëel? Hoe meer je echt jezelf kan zijn en ook jezelf daarin lief hebt zal je ook instaat zijn keuzes te maken die goed zijn voor jouw. De keuzes die gemaakte worden als je niet van jezelf houdt komen uit het hoofd. Waar juist de keuzes voor jouw en jouw ontwikkeling komen vanuit het hart. Als je niet van jezelf houd is je hart gesloten en zul je alleen kiezen vanuit het hoofd. Vraag jezelf af, hoe zou het zijn als jij helemaal oké bent, als jij intens van jezelf houdt en jezelf accepteert. Welke andere keuzes maak jij dan.

Mislukking #12

Ongunstige jaren van de jeugd

In je jeugd ben enorm kneedbaar, aanpasbaar en gevoelig voor alles wat er om je heen gebeurt. Alles wat er gezegd wordt sla je op, als wat je ziet en meemaakt wordt ook opgeslagen zonder filtering. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Het grote voordeel is dat je heel makkelijk en snel leert, gedraging overneemt, manier van denken en handelen kopieert als eigen gedrag, van de mensen om je heen. gelijk gestemde zullen elkaar ook niet aanvallen of afvallen, vanuit evolutionair oogpunt is dit extreem handig.

Het nadeel hiervan van is dat er geen filtering is. Het niet filteren van ervaringen resulteert dat negatief en schadelijk denken en handelen ook wordt overgenomen. Het wordt gezien als normaal en als waarheid. Als dit eenmaal is opgeslagen zullen deze herinneringen verankerd zijn in het denken en zijn van jouw. Hier kom je niet zomaar vanaf, alleen een gerichte aanpak, focus, doorzettingsvermogen, zelfliefde en de angst van het IK loslaten, letterlijk loslaten. Zullen ervoor zorgen dat je oude omgevingsfactoren kunt helen.

Mislukking #13

Excuses

Een excuus is een gedacht die je hebt om niet aan verandering te hoeven denken. Juist de verandering is nodig om daar te komen waar je wilt zijn. mensen waarbij de excuses groter zijn dan de dromen en doelen die ze hebben komen niet van de plek waar ze staan. Het grote verschillen tussen mensen die wel doelen behalen is dat zij geen excuses hebben en daardoor juist doen wat ze moeten doen. Mensen die zich achter excuses verbergen kan je heel makkelijk herkennen, zij gebruiken vaak het woord ‘ALS’. Een excuus is makkelijk te als je deze met als kan bekrachtigen, ALS ik niet belast zou zijn met, Als ik meer geld zou hebben om de boodschappen te kunnen doen zou ik gezondere keuzes maken, ALS ik geen kinderen zou hebben, ALS ik meer tijd zou hebben etc.

Het is een kwestie van doen. Doen is echt het toverwoord, als je start ben je onderweg. Excuses zijn een belemmering en een belemmering is een blokkade die je tegenhoud. Leven is een kwestie van keuzes maken en doen en niet van excuses maken en afwachten.

 

Wat kan je doen om van de 13 grootste oorzaken van mislukking je grootste MANKRACHT te maken

 

Stap 1: Inzicht in je KernElementen

Download hier de checklist “Versterk je ManKracht”>>

Stap 2: Mankracht Initiatie Target sessie

30 minuten gratis 1-op-1 contact, inzicht en concreet advies van mij op jouw hulpvraag >>

Stap 3: Jouw ManDaad(t)Kracht 

Boek een start sessie van 1,5-2 uur samen met mij in de natuur >>

Stap 4: Coachingstraject

Start met een voor jouw opmaat gemaakte traject voor echte transformatie

Deel deze post met vrienden

Dit wil je niet.

Mijn mails zijn de basis voor Vitaal Leiderschap en staan bom vol praktische kennis, pijnlijke eye-openers en zijn anti-therapeutisch.

*Je kunt je altijd met 1 klik uitschrijven, als je te gezond wordt.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.