In april 2011 gebeurde er iets waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond en waardoor ik erachter kwam dat het leven maakbaar is en 5 jaar later mijn missie volledig zichtbaar is.

Namelijk: Mannen helpen die klaar zijn om hun eigen LOT in handen te nemen en zij écht de impact kunnen maken in hun leven die zij willen.

Wat was de aanzet voor

De verandering

Er moest echt iets veranderen en dat gebeurde toen ik een jaar of 16 was. Opgegroeid in een gezin waar mijn vaders emotie niet aanwezig was, maar fysiek wel. Hij zat altijd achter zijn bureau te werken. Of ik er heel veel aan gehad heb, nee niet echt. Mijn moeder was er wel altijd, zowel emotioneel als fysiek. Zij nam de vader en moeder rol op zich ondanks haar slechte fysieke gezondheid. Zij was er altijd en deed net alsof zij geen pijn had.

In diezelfde periode werd ik ontzettend veel gepest op school. Ik was anders dan de andere jongens, gevoeliger en zachter. Alles behalve zoals een ‘echte’ jongen hoorde te zijn waardoor ik niet werd geaccepteerd. 
Wat ging ik doen? Masker opzetten en doorgaan. Zodoende ben ik op mijn 15e als bijbaan in de bouw gaan werken. Een echte mannenwereld waar ik de masculiene energie in zijn volle glorie kon opnemen, althans dat dacht ik.

Rond mijn 16e kregen wij te horen dat de artsen geen middel konden vinden voor mijn moeders fysieke gezondheid. Zij moest er maar mee leren leven. Onacceptabel vond ik. Mijn reactie was dan ook ‘Als jullie haar niet beter krijgen dan doe ik dat wel’. Maar ja en dan? Wat kan je als jong jochie. Nog meer geld verdienen, want dan kon ik de mensen inhuren die wel kennis hadden dacht ik. Dus ik ging op mijn 18 fulltime werken in de bouw en bakken met geld verdiend. Toch wilde ik meer doen voor mijn moeder. Iets met mijn eigenwaarde en mannelijkheid die ik nog te bewijzen had.

Wat was het motto in die tijd?

Werk hard, bewijs dat je een man bent en doe wat je moet doen. PUNT.

Het nieuwe begin

De weg van ontwikkelen en creatie

Hoe word je een echte man? Een vraag die ik mij dus geregeld stelde. Het antwoord wat ik vond work-eat-train-sleep-repeat, oh ja later ook nog een studie voeding en diëtetiek. Waarbij ik 2 vliegen in 1 klap te pakken had. Ik kon groeien in de gym, mijn voeding werd ‘gezonder’ en ik zag mijn moeder opknappen. 

Zij knapte op toen ik thuis kwam met een drankje waar 36 verschillende kruiden, groeten, fruit en paddestoelen in zaten. Ze begon dit drankje te drinken en lag ’s avonds niet meer op de bank van de pijn. JACKPOT! 

Toen wist ik dat voeding een sleutelrol ging spelen. Ik zocht veel wetenschappelijk literatuur en ging daar meer naar het HBO, ‘Wat gaan we hiermee doen, dit werkt!’ Resulteerde dat ik van de opleiding afging, omdat ik teveel tegen het systeem trapte.

Oké, dan doe ik het weer zelf. Voordat ik uiteindelijk de studies ging doen die ik wilde doen, moest ik van mijn ouders eerst een gedegen diploma hebben om op terug te vallen. Ik haalde mijn diploma voor de hotelschool en ging verder met de studies die ik wilde volgen, zodat ik de kennis had om te doen wat ik wilde. 

Nu kan ik zeggen dat ik diepgaande kennis heb over het menselijk lichaam. Zowel fysiek en mentaal dankzij mijn opleidingen in de sport, als Trainer Hormoonfactor en de Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut® opleiding bij de SOHF

Met als resultaat dat mijn moeder haar leven weer terug kreeg, weer vol in het leven kan staan en kan genieten. Bij elke opleiding ging het beter. Mijn Missie ging slagen en is uiteindelijk ook geslaagd!

En wie ben ik dan en wat doe ik precies? Waarom alleen mannen coachen.

Mijn Missie slaagde, ik had mijn moeder haar leven terug kunnen geven, alleen  ik had er heel veel zelf voor opgegeven. Mijn leven stond op losse schroeven, van een fundering kon ik niet echt spreken. Ik was niet de man die ik wilde zijn.
 
Het was nu echt tijd voor actie. 
 
Zelf onderzoek, wie ben ik, wat wil ik nu en wat ga ik doen met de kennis die ik heb opgedaan. Wat heb ik te bieden en hoe wil ik mijn leven invullen. Mijn persoonlijke missie werd steeds duidelijker, mijn masculiene energie en mijn mannelijkheid daar kon ik nog groeien. Ik ben dat gaan doen wat mij terug bracht bij mijzelf. Naar dat stuk wat ik jaren geleden verloren was. Ik ben mij gaan verdiepen in man zijn, mannen energie, het doel van de man in deze wereld en wat de relatie tussen vader en zoon doet voor je mannelijke energie. Ik vond mannelijke rol-modellen (mentoren) die mij hielpen om de man te zijn die ik diep van binnen al die tijd al was.
 
Zo werd het voor mij steeds duidelijk wat ik ik wilde doen. De groei die ik doormaakte in een aanzienlijke korte periode heeft mijn leven compleet veranderd waardoor er nu zelfverzekerder ben, mentaal sterker dan ooit, gelukkig ben en mijn LOT volledig in eigen hand heb genomen. Ik ben instaat om door de groeicurve mijn leven te controleren daar waar ik controle over heb, mijn mindset, mijn gezondheid, mijn relaties en het doel in mijn leven (zingeving).
 
Alle mist die mijn zicht blokkeerde is opgetrokken. Het werd kraak en kraak helder wat mijn persoonlijk missie is. 
 
Opeens wist ik het…
 
Als life en healthcoach help ik mannen die klaar zijn om hun Lot in eigen hand te nemen ook al weten zij niet precies hoe dat moet. Door de KernElementen Mindset, Gezondheid, Relaties en Zingeving te optimaliseren zodat jij als man je mooiste leven kan gaan (be)leven

Nu even iets minder zwaar

Even adem halen

Want het leven is zo leuk! Elke dag weer ontdek ik toffe dingen en leuke mensen, doe ik dingen die ik leuk vind en lach ik geregeld mijn reet uit mijn broek. Mensen die mij echt kennen zullen het volgende 100% over mij weten.  

Nu is het aan jou

Ik ben oprecht benieuwd. Wie ben jij? Wat is jouw missie in het leven? Welk Mankracht Element houd je tegen en mag een update krijgen?

Als er op dit moment iets is waarvan je wil dat het anders wordt is het aan jouw om die keuze te maken. Wie kiest heeft de controle over de uitkomst in eigen hand, wie niet kiest legt de controle buiten zichzelf en is overgelaten aan de ander.

Vertel mij wat je uitdagingen zijn en wat je wil. Laten wij vooral samen kijken of er een klik is en of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien heb je het gevoel dat ik je verder kan helpen, weg van het punt waar je nu staat en richting die stip op de horizon.

Mijn doel is altijd om jou verder te helpen als je in contact komt met mij. Dat kan door een samenwerking aan te gaan. Of door te verwijzen naar een andere coach als ik het idee hebt in samenspraak met jou dat het resultaat voor jou dan nog beter wordt. Concurrentie bestaat niet. Samenwerken wel. De juiste match is goud waard.

Als je het formulier invult reageer ik binnen 24 uur.

Scroll naar top

Waar wil je naar toe?

Checklist

Versterk je mankracht

12 vragen om binnen 2 minuten een score te krijgen of jij je Mankracht te versterken hebt & natuurlijk de oplossing hoe je dit kan doen!

E-book

Bewust man zijn

Het comfort van in beweging zijn is ergens komen.
Omarm het en bereik datgene wat je al zolang al wil. Klaar met de oude jij, Klaar voor de NIEUWE JIJ!

Wat vond jij ervan

Schrijf je review

Of als je liever een review schrijft via Facebook kan dat ook.