De Super Mario Leefstijl wat kan je leren van deze loodgieter

Super Mario weet misschien als geen ander hoe hij zijn kracht en vitaliteit hoog kan houden. Wat je van hem kan leren is hoe bijzonder krachtig en monsterlijk eenvoudig het is. Zolang je de juiste leefstijl er op na houd is alles mogelijk.

Als je het spel nooit gespeeld hebt of je hebt de wijsheid van deze Italiaanse loodgieter gemist dan ga ik je het nu uitleggen.

Het doel van Mario is, de prinses redden van de bad guy. Wat hij daarvoor nodig had was een krachtige gezondheid en vitaliteit omdat hij grootse uitdagingen moest ondergaan. Dit kon hij doen doordat hij een vitale en weerbare leefstijl had waar hij op kon vertrouwen.

De paddestoelen a.k.a Goede voeding

Om deze top gezondheid te krijgen had hij paddestoelen nodig. Oftewel hij had goede voeding nodig, dit maakte hem groter en sterker. Hiermee kon hij dus de obstakels overwinnen.

Waar bestaat goede voeding uit, veel groenten, eiwitten en vetten die ook uit noten en peulvruchten gehaald kunnen worden En af en toe een stukje kwaliteitsvlees of vis. Goede voeding geeft je dus de kracht om prestaties te leveren die nodig zijn.

En waardoor kreeg hij een extra leven? Als Mario een groene paddenstoel pakte. Dit kan je terug halen naar eet genoeg groene groenten.

Want juist de groene groenten, zijn ontzettend goed in het reinigen van je lever. Daarbij zitten deze groenten vol met vitamine en mineralen. En als je kijkt naar spinazie, boerenkool, waterkers en Romeinse sla deze zijn erg rijk in hun aminozuren (bouwstoffen voor eiwitten) Daarbij is chlorofyl wat zorgt voor de groene kleur verantwoordelijk voor het ontgiften van ons lichaam, helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen, zuurstof opname en ondersteund het bij insulineresistentie. En niet te vergeten, het helpt ook bij het in balans houden van je hormonen, lees testosteron en oestrogeen.

Zoals je lees is groen goed!

Wees hier ook niet zuinig mee, een veel het liefst 500+ gram groenten per dag en maak er een kleurrijke leefstijl van.

Vuurbloem a.k.a Krachtig immuunsysteem

Naast dat je sterk en extra levels krijgt als je genoeg groente eet. Zijn kruiden ook echt een wapen om je te beschermen. In Super Mario komt dit terug in de vorm van de vuurbloem. Mario veranderd dan in een vuurschietend loodgieter. Je immuunsysteem is een weerspiegeling van de leefstijl keuzes die je maakt

paulfolmer.nl supermario

Kijk kan dus aanvallen en zichzelf verdedigen. Net als ons immuunsysteem dat ongeveer op dezelfde manier werkt.

Ons immuunsysteem bescherm ons door binnendringers in de vorm van bacterien en virussen aan te vallen. Hier hebben wij een heel ingenieus systeem voor die in een latere blog volledig wordt uitgelegd. Maar de korte uitleg is dat?

We hebben 3 niveaus, de fysieke barrière zoals onze huid, de algemene afweer en de specifieke afweer.

De algemene afweer zijn de witte bloedlichamen die alles wat ze zien uitschakelen, deze komen in actie als je bijvoorbeeld een wond hebt.

En de specifieke afweer is mega ingenieus. Hier zijn T en B soldaten die het werk doen. Dit zijn specifiek opgeleiden killers en verkenners. Zo worden de T- soldaten aan het werk zet om de indringer te isoleren en aan te vallen/ te elimineren.

Ons immuunsysteem word dankzij je voeding onder andere gestimuleerd en versterkt. De vuurbloem van Mario staat dus voor de kruiden die wij in de Westerse maatschappij steeds verder uit het oog verliezen.

Zo kan jij je immuunsysteem versterken dankzij:
  • Kurkuma: ontstekingsremmer en krachtig antioxidant
  • Gember: leverreiniging en verteringsproblemen
  • Ginseng: bewezen anti ontsteking en anti kanker eigenschappen
  • Knoflook: antimicrobiële en antineoplastische eigenschappen (tumoren werking)
  • Cat’s Claw: helpt bij de snelheid van de immuunrespons en versterkt het immuunsysteem.

Zoals je leest er zijn dus kruiden je helpen om jezelf te beschermen tegen ziekten verwekkers. Je kan met je T-killer cellen de aanval in gaan zoals Mario dat ook doet met zijn vuurballen.

De sterren a.k.a. Wees je eigen prioriteit

Mario verzamelde sterren hiermee werd hij onsterfelijk. Als jij jezelf sterren gaat geven, dus van jezelf een prioriteit maakt ga je steeds meer aankunnen. Wanneer je net begint met je Mario leefstijl kan je nog minder aan dan dat je al jaren bezig bent.

Dit wil juist zeggen dat alles mogelijk. Het glas is niet half vol of half leeg.

Het glas is her-vulbaar.

Als jij de keuzes gaat maken die jouw ondersteunen dan krijg je een krachtig lichaam dat weerbaar is en weerstand kan leveren tegen dat wat het leven op je afvuurt.

Geef jezelf dan ook de sterren die je verdient door jezelf op #1 te zetten en te investeren in jezelf.

De munten a.k.a investeer in je gezondheid

Dit is het laatste wat Mario doet geld verzamelen.

Hij investeert in zijn gezondheidsbankrekening. Voor elke 100 muntjes krijgt hij een ster. En herstel zijn daarmee zijn gezondheid. Dit laat zien dat als je investeert in je gezondheidsbankrekening je hier later veel voor terug krijgt.

Dit is ook wat jij allemaal kan doen voor je vitaliteit. Investeer in goede voeding, gebruik kruiden en level up met groene groenten en jezelf op #1 te zetten.

Maar vooral maak de keuze om te investeren in je gezondheid. Anders kan je niet de prinses redden of alles uit het leven halen wat erin zit.

Je kan het volgende doen je kan het zelf gaan uitzoeken of je begint met een voorsprong. En die voorsprong is de hulp.

Ga bijvoorbeeld eerst onderzoeken wat voor jouw specifiek nodig is om je vitaliteit een boost te geven. Pas als je dat gedaan hebt kan je een gericht actieplan maken. Niets is schadelijker voor je inzet, motivatie en enthousiasme dan een niet werkbaar realistisch leefstijl plan dat niet werkt. One Size Fit’s Nobody!

Zorg dat je plan alleen werkt voor jou. Dan weet je dat je het leven kan uitspelen.

Hoe speel je het leven uit dankzij de Super Mario leefstijl:

Level 1: Boost je Testosteron Masterclass – Gratis masterclass elke 2e dinsdag van de maand  of 4e donderdag

Level 2: Het Testo-Assessment – onderzoek hoe jij er nu voorstaat en inzicht in je testosteronniveau, wat gelijk staat aan de mannelijke vitaliteit.

Level 3: Vitaal Meesterschap – een intensief 100 dagen traject, de kortste weg naar de gezondste versie van jezelf. Met meerdere onderzoeken en een strak gericht plan.

Waar je staat of waar je naar toe wilt bepaald in welk level je instapt. Maak dus de keuze en start!

Deel deze post met vrienden

Dit wil je niet.

Mijn mails zijn de basis voor vitale mannelijkheid en staan bom vol praktische kennis, pijnlijke eye-openers en zijn anti-therapeutisch.

*Je kunt je altijd met 1 klik uitschrijven, als je te gezond wordt.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.