Man-struatie, je hebt het, en hoe kom je ervan af

Het is al om bekend dat vrouwen een menstruatiecyclus hebben. Elke 28 dagen opnieuw. Voor mannen is deze cyclus niet maandelijks. Onze hormoonlevels zijn stabieler. Eigenlijk blijven wij wij als man ons hele leven testosteron produceren. En als het niveau afneemt heeft het lichaam een trucje bedankt om het testosteron toch op peil te houden.

Namelijk.

Het lichaam versterkt het testosteron wat er is en bouwt het om naar DHT (Dihydrotestosteron).

Dit wil niet zeggen dat we nooit een tekort kunnen krijgen aan het belangrijkste mannelijk hormoon wat we hebben.

Als de normaalwaardes in het bloed onder de 12 nmol/l dalen dan spreken we van een tekort. En mocht dit zich aan dan zit jij in je man-struatie. ‘Jouw tijd van de maand’ of in dit geval, de rest van je leven als je er niet aan doet.

Hoe herken je het?

Nu wil het niet zeggen dat als je één keer last hebt van een problemen, je hier gelijk naar de dokter moet. Als het een patroon wordt dan raad ik je aan om te gaan zoeken naar de oplossing.

Maar tot die tijd kan je preventief heel veel doen.

Back to the glory days

Naar mate we als man ouder worden, daalt het testosteronniveau elk jaar een beetje. De hoeveelheid T. producerende cellen neemt. Maar je kan er wat tegen doen.

Door je leefstijl testosteron vriendelijk te maken zorg je dat T-levels op niveau blijven. Sterker nog je kan je testosteron hiermee zelfs verhogen.

Tussen je 20 en 25e zijn je T-levels het hoogst. En je kan terug naar deze glorieuze dagen als je het de juiste acties onderneemt. Zo zijn voeding, beweging, slaap en stress belangrijke factoren die je helpen om je testosteron te verhogen.

  • Optimaliseer je voeding
  • Train gericht en zwaar
  • Verbeter je slaap kwaliteit
  • En verminder je stress.

Door je leefstijl te optimaliseren stel jij jouw man-struatie uit. Een simpele rekensom. Hoe hoger je T-levels nu zijn hoe langer je het duurt voordat ze door onder de normaalwaarde vallen.

Wacht dus niet te lang en pak je kans en ga aan de slag

Start vandaag met meer groenten eten, 8 uur slapen, 3-4x per week sporten en doe af en toe is een ademhalingsoefening.

Je zal merken dat volgende week je al anders voelt.

Wil je meer gericht te werk gaan en je Man-struatie uitstellen? Vraag dan jouw gratis Health Scan aan. Na dit gesprek van 60 minuten weet jij precies waar jij je op te richten hebt, en welke actie(s) hierbij horen.

En voor ik het vergeet,

Uitstel gedrag is een tekort aan testosteron. Dus als je twijfelt of denkt ik doe het morgen of van de week. Weet je dat je deze afspraak echt voor jou bedoeld is.

Deel deze post met vrienden

Dit wil je niet.

Mijn mails zijn de basis voor vitale mannelijkheid en staan bom vol praktische kennis, pijnlijke eye-openers en zijn anti-therapeutisch.

*Je kunt je altijd met 1 klik uitschrijven, als je te gezond wordt.

Categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.